winterwarmte

Dochter 1 wilde een sjaal. Geen uit de winkel hè, neenee, ze ging die zélf breien. “Oei,” dacht ik. In plaats van blij te zijn om haar creatief idee en haar aan te moedigen. Maar ik had geen breinaalden, en ook geen wol, en ik vreesde dat ze het na twee rijtjes sukkelen al zou opgeven. Dus kocht ik in de Wibra twee breinaalden en drie bollen wol en leerde ik haar de kneepjes van het vak (lees : de enige steek die ik ken, de rechtse). 
En ze deed dat. Ze breide een volledige sjaal. Steken vielen. Soms werden die opgeraapt, meestal niet. Af en toe werkte ik er ook wel eens aan. Of de Bomma. En nu is er dus een echte handgebreide sjaal die er heeeeel selfmade uitziet. Maar hij is wel mooi!

En nu wou Dochter 2 ook een zelfgemaakte sjaal. “Zelf” als in “door de mama”, want Dochter 2 heeft helemaal geen zin in breien.

Ik vond een restje nicky velours (waarvan ik had gezworen er nooooit nog mee te werken) en een restje tricot (waarvan ik had gezworen … ge raadt het al). En ik probeerde eens iets. Ik had na 10 minuten al spijt dat ik eraan begonnen was. Maar ik ben een doorzetter (hahaha!). Dus ook Dochter 2 heeft nu een handgemaakte sjaal. Voilà!

14 gedachten aan “winterwarmte”

 1. Wat was er met dat nicky velours? Ik had dat een paar dagen geleden in mijn handen, maar heb het toen niet meegedaan…maar het bleef hangen in mijn hoofd, zo'n mooi glanzend chocolade bruin, ik denk da'k het toch nog ga halen, maar is het lastig werken? Ik ben ook geen fan van tricot, maar punta di roma is wel goed vind ik, dat krult nie op en zo…
  Ik vind de sjaaltjes super en weer mooi op foto gezet door jou.

  1. Awel ja, dat is gelijk tricot, dat trekt en schuift en doet niet wat ik wil. Ik knip dat bijvoorbeeld in een vierkant en na het stikken is dat een driehoek ofzo (oké, dat is lichtelijk overdreven). Maar zoals Mama Poppemie hieronder : met de overlock blijkbaar geen probleem.

 2. Die dochter van jou heeft talent,knap seg.
  En de andere sjaal is echt mooi geworden,ook al ambeteeerde die jou 🙂
  Ik ben net twee hoodies aan het maken in nicky,met de naaimachiene een ramp,met de overlock een zaligheid.

 3. Wat ontzettend knap dat dochter 1 zelf een sjaal heeft gebreid! (ik kan het geduld daar nog steeds niet voor opbrengen haha) En ook de sjaal van dochter 2 is ook heel erg tof!

 4. Wauw. Ik wil al jaren leren breien. Maar ik ben er ook zo een die het na een aantal rijtjes opgeeft. Komt ook doordat ik niet zo goed weet hoe ik gevallen steken moet oprapen en daar dan zo bang voor word dat ik heel hard wegren voor de naalden, de steken en al dat engs. Wat wel stom is, want het lijkt me zo gezellig om goed te kunnen breien. Ik zie dat dan al helemaal voor me. Hoe ik overal mijn naalden mee naar toe sleep en gezellig zit te tikken tijdens zwemles en hockeytraining. Hoe er dan allerlei zalige truien en sjaals van mijn hand rollen, die mijn kindertjes verwarmen en er natuurlijk ook nog prachtig uitzien.

  Misschien moet ik toch maar weer eens gaan oefenen. Een mens kan blijven dromen, niet?

  Hoe dan ook, de sjaals zien er prachtig uit!

  1. Gewoon rechts breien is heel makkelijk, hoor. Een sjaal is daar ideaal voor, want dat is natuurlijk niet meer dan rechtdoor breien. Al de rest kan ik ook helemaal niet, hoewel ik nu ook eens aan beenverwarmers zou willen beginnen want Dochter 1 draagt die graag. Ik zoek alles op via het Internet, zo heb ik zelfs granny squares leren haken!

 5. Jadadde! Mooie sjaal en een dikke proficiat voor dochter één! Knap, zoveel doorzettingsvermogen heb ik nooit gehad. … en natuurlijk ook voor jou een dikke duim, hé Eva!

Reacties zijn gesloten.