voor het slapen gaan

Nu de donkere helft van het jaar voor de deur staat durf ik al eens vroeger in bed te kruipen. Niet noodzakelijk om te slapen, maar om te lezen of daar nog wat TV te kijken. Het probleem is dat wij niet zo’n gesofisticeerde lattenbodem met afstandsbediening hebben, die met één druk op de knop mijn lichaam in de gewenste comfortabele plooi legt. Dus is dat elke keer een geprop met kussens en nòg een kussen en een dubbelgeplooid kussen, … Niet dat ik een tekort heb aan kussens, maar kom, jullie begrijpen het probleem.
Dus. Ik naar Ikea (what’s new?) voor de aankoop van twee worsten. Kussenworsten welteverstaan. Of worstenkussens, hoe heet dat eigenlijk? En daar moet dan een overtrekske voor gestikt worden, ah ja. En voor diegenen die zich afvragen of dat moeilijk is : natuurlijk niet. Anders zou ik dat nooit kunnen.

De breedte van de stof is de lengte van de worst + de diameter van de worst, tel er ook een naadwaarde van 6 cm bij. De lengte van de stof is de omtrek van de worst met een naadwaarde van 1 cm. De korte zijden strijk je 1 cm om, en daarna nog eens 2 cm. Die stik je door zodat je een tunneltje bekomt. Trek er een touwtje of een lint door. Daarna de lange kant aan mekaar stikken op 1 cm, over de worst trekken, lintje dichtsnoeren en klaar!

En nu lig ik mega-comfortabel in mijn bed een boekske te lezen.

(stof bij Ikea)

9 gedachten aan “voor het slapen gaan”

  1. Ik ga bij u eens langs komen, ziet er precies een gezellig hotel uit 🙂
    Ik slaap vrij plat, maar voor te lezen is dat wel de max, heel mooie combinatie en groen dat is mijn kleur ook nog eens 🙂

  2. Euh? Jij lag om half 5 al in bed? Dat is wel heel vroeg 😉 Aan de andere kant kan ik het helemaal begrijpen als je zulle fijne nieuwe kussens hebt!

  3. jouw kamer ziet er supergezellig uit! Met de kussens en zoals hierboven al een aantal keer gezegd, ook met het leuke behang! Geniet ervan!!!

Reacties zijn gesloten.