jagersrokje

Nog eens een rokje proberen uit Het Boek, dat was het plan. Na twee over-de-kop-rokken moest het “derde keer, goede keer” worden. Het allermooiste stofje van de wereld (dixit Dochter 1) moest worden omgetoverd tot een rokje met stolpplooi, voor de zekerheid met rits.
Het lukte. De billen pasten erin. Wij blij!
Van doorlopende prints hebben we wel nog geen kaas gegeten.


(stoffen bij Annamarieke)

15 gedachten aan “jagersrokje”

  1. olala, nice !!! Daar durf ik me vooralsnog niet aan te wagen… Gelukkig wil de dochter hier voorlopig alleen maar rokjes met tricotboord, dat is lekker makkelijk (voor haar en voor mij!)

  2. Zeer mooi, en de tekening mag dan wel niet doorlopen maar op de eerste foto lijkt het alsof de ruiters met hun paard vanachter het stiksel komen gesprongen…grappig!

  3. Wat een leuk rokje! Ach, dat doorlopen van patroontjes, daar letten alleen de naaisters op. Vooral naaisters van kledingstukken zelf trouwens. Die zijn het meest kritisch. De rest kijkt alleen bewonderend naar de leuke kleurtjes of de schattige plooi. Ik wel in ieder geval! (Maar ben er ook zo één die in haar eigen maaksels altijd wat foutjes ziet. Zucht. Toch eens afleren)

    Ik vind het trouwens een geweldig stofje!

  4. Och die rok staat hier ook op mijn lijstje om eens te maken…maar het is weer die rits die me bang maakt…ik kan het soms zo verprutsen met ritsen…en heb zo'n prachtig rood stofje…wil het met een paspeltje ertussen maken, …
    Zal me er toch eens aan wagen, het is zo'n mooi modelletje.

    1. Ik snap je, hier heeft het ook efkes geduurd vooraleer ik eraan durfde beginnen … Het verliep ook niet vlot, dat beleg en dan die rits, ik snap de volgorde van het stikken nog steeds niet echt. De Tammy daarentegen : ziet er even super uit, en gewoon met elastiek ! Een aanrader !

Reacties zijn gesloten.