quiche van de dag

Een gezin met drie kinderen en twee werkende ouders, ja, daar moet het eten vaak heel snel op tafel getoverd worden. Jullie hebben dat al gemerkt aan de recepten die ik hier soms laat zien.
Ik hou van lui-wijven-eten want dan heb ik meer tijd voor andere dingen.
En toch, ik kook héél graag, en tijdens vakanties kan ik er best veel tijd aan spenderen. Maar in de werkweken, dan gaat het hier bijvoorbeeld als volgt:
nodig (voor één quiche):
1 rol kant-en-klare bladerdeeg
1 pakje gerookte zalm
500 gr voorgekookte krieltjes
1 potje Boursin kaasblokjes
500 gr spinazie
2 tomaten
3 eieren
10 dl room
doen:
Bladerdeeg uitrollen in taartvorm en enkele keren doorprikken met een vork. Spinazie stoven in wat boter met peper. Krieltjes 4 minuten “af”koken in de microgolfoven. Taart bedekken met gerookte zalm, gehalveerde krieltjes, blokjes Boursin en spinazie. Eieren klutsen met de room en dit mengsel over de taart gieten. Afwerken met schijfjes tomaat en nog wat peper van de molen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 200° gedurende een half uurtje. Serveren met een fris slaatje.

7 gedachten aan “quiche van de dag”

Reacties zijn gesloten.