antoinette

Ik weet het, ik ben waarschijnlijke de laatste blogster in de wereld die een Antoinette op het web smijt. Het heeft lang geduurd, alhoewel dat patroon hier al bijna een half jaar lag te blinken. Ik durfde niet. Die rits, weet je wel. En nog voering ook. Maar toen ik de perfecte stoffencombinatie vond vorige week moest het er toch eens van komen.
Et voilà : elle est arrivée, Antoinette, voor Dochter 2!

De stof van het rokdeel is zoiets glad, ik zou het nooit meer nemen want ik kreeg dat amper recht geknipt. Het rafelt ook verschrikkelijk. Maar het paste zo mooi bij de andere stof … Ik vond de combinatie met het oranje ook wel leuk, en verving de originele strik door een peter-pan-kraagje. De strik maakt er meer een feestjurk van, en dat wilde ik niet.

Zo, misschien volgen er hier nog wel meer Antoinettes, we zullen zien. 

Maar eerst nog een rokje voor Dochter 1, ik vond namelijk de allermooiste stof ter wereld !

(oranje stof bij Pauli – andere stoffen bij Stoffenspektakel)

15 gedachten aan “antoinette”

 1. Deze kleuren zijn ook compleet mijn goesting. Het peter pan kraagje vind ik misschien wel beter dan de strik…. besluit: wow, ik kijk al ui naar je volgende creaties.

 2. Mooi! Die stoffencombinatie, en dan dat oranje erbij, echt geslaagd. Enne, ik heb er ook nog geen gemaakt hoor, het patroon is nog te groot voor mijn dochter :-).

 3. Kei mooi ! En dat oranje is er inderdaad geweldig bij!
  En troost u,je bent niet de laatste blogger,ik heb nie eens het patroon en het is ook niet meer te krijgen,dus … 🙂

  Groetjessss

 4. Dan was ik voorlopig de voorlaatste 😉 MAAR de laatste zul je niet blijven hoor, met zo'n nieuwe prachtige versie (supermooie stofjes en leuk gecombineerd met dat oranje) weet ik zeker dat je opnieuw heel wat naaisters zult aansteken !

 5. Tof! en ik ben stikjaloers want ik heb het patroontje niet! Je rits is netjes gelukt en het kraagje vind ik ook leuker dan de strik, die vind ik er wat over 😉

 6. Prachtig zowel je stoffenkeuze als je afwerking! En nee hoor, je bent niet de laatste die een antoinette blogt, want ik ben megafan van die jurk, maar mijn dochter is nog wat te klein voor het kleinste maatje ;-). Dus het patroontje ligt hier braaf te wachten 😉

 7. heel mooi…
  Alleen jammer dat je het patroontje niet meer kan verkrijgen??? (allez, ik vind het toch niet terug)

Reacties zijn gesloten.