winterjurkje

Na het herfstjurkje voor Dochter 2, nu een winterjurkje voor Dochter 1.

Ik kocht de stof vorige winter op de markt in Maastricht. Het is een dikkere tricot-achtige stof waarvan ik dacht dat ze wel hanteerbaar zou zijn, ik heb namelijk een beetje schrik van tricot-achtige stoffen. De schrik was onterecht, het verwerken verliep supervlot, dat jurkje was in no time klaar!

Ik tekende het patroon zelf, op basis van een verlengde T-shirt. De kraag maakte ik in de stijl van wat Griet vorig jaar al deed, en dat past wel op zo’n winterjurk. De korte mouwen van een jurkje dat ik eerder al eens maakte, verlengde ik en zoomde ze gewoon om met een tweelingnaald.
De afwerking aan de binnenkant van de kraag was niet netjes, ik heb geen overlock. Dus maakte ik er een biaislint aan in een contrasterende kleur, dat verdoezelt het gebroddel.

Voilà, een dikke broekkous, laarzen, en de winter kan beginnen! (Maar niet te rap, ik hoor het jullie al denken :-))

16 gedachten aan “winterjurkje”

  1. ja heel mooi waar zou je dat in antwerpen vinden zo'n mooie diktricotstofje niet bij julie tegen een schappelijke prijs

    1. Geen idee … 🙁 Ik durf ook niet zoiets online bestellen, ik vind dat je eraan moet voelen, aan zo'n stof. Stoffenspektakels staan vol Hollanders die ook op de Hollandse markten staan, dus misschien daar eens proberen? Kijk maar eens op hun website voor de data van volgende edities.

    2. Zoude ze dat nie in kapellen hbben stofspektakel die drukte dn gersak ik nie thuis van de migraine

  2. Amai, zo mooi zeg…en ze zijn direct gekleed zo..geen gezoek 's morgens voor de juiste combinatie (want die zitten toch in de was)…helaas kan ik precies nie goed overweg met tricot…ik heb er het geduld niet voor zeker…alles wat ik maak in tricot heeft een "hoog slaapkleedgehalte" als je snapt wat ik bedoel…

    1. Ja, ik snap dat, maar het is dikwijls de print die er een slaapkleed van maakt, vind ik. En ik heb ook geen geduld, maar deze tricot rekt niet zo hard en daarom durfde ik het toch aan …

Reacties zijn gesloten.