jamie, oh jamie

Heel lang geleden, toen ik nog jong en aantrekkelijk was en Jamie nog slank(er) en relatief onbekend in Vlaanderen, héél lang geleden dus, zat ik elke week trouw voor de BBC te smelten voor The Naked Chef. Alleen al de titel van het programma deed me een eerste keer kijken. Op de Vlaamse televisie werd toen nog niet met kookprogramma’s rond je oren gesmeten en de enige manier om te leren koken van tv was kijken naar 1000 Seconden. Geef toe, je moet al stekeblind zijn om te twijfelen tussen een jonge, hippe, lispelende Brit en de gezette, norse Van Hove in het gezelschap van springmuis – may he rest in peace – Felice.

Sindsdien ben ik een Oliver-adept. Zijn boeken worden hier regelmatig doorbladerd, en er wordt zelfs uit gekookt! Onderstaande lauwe aardappel-zalmsalade is echt heel lekker en eenvoudig te maken. Ideaal voor de zomer, ook al loopt die op zijn eind. Het recept komt niet uit één van mijn boeken, maar wel uit een editie van Delicious. (juni 2010)

nodig (voor 4 personen):
500 gr krieltjes
4 zalmfilets
1 citroen, geperst
olijfolie
dille
200 ml yoghurt
basilicum
2 bakjes tuinkers
1 rood pepertje
doen:
Krieltjes net gaar koken. Apart zetten. Zalm zachtjes pocheren in gezouten water. Krieltjes halveren en mengen met de helft van het citroensap, een scheut olijfolie, gehakte dille, zeezout en zwarte peper. Op een schaal scheppen en de zalm er in stukken over verdelen. De yoghurt op smaak brengen met zeezout, zwarte peper en de rest van het citroensap. Het yoghurtmengsel over de zalm lepelen, bestrooien met basilicum, tuinkers en een gehakt pepertje.
Opeten terwijl je droomt van Jamie … 😉



































noot : ik had geen dille in huis, dus gooide ik een lente-uitje tussen de krieltjes

5 gedachten aan “jamie, oh jamie”

 1. I♥Jamie toooooo !!!!!!
  Morgen maak ik voor de eerste keer Shepherd's pie uit zijn boek…
  Kinderen de deur uit en ik tijd om te koken met een muziekje op…!!
  Love it!

 2. Laat nog maar van deze lekkere recepten komen!(zelf eet ik vis nog vlees maar ik maak het wel voor de andere)!

  De zoon heeft ook zijn boeken!
  Bedankt,
  Marina

 3. Ik ben ook Jamie-fan. maar ik snap niet dat hij zich zo heeft laten gaan. Eerst promoot hij gezonde voeding in de britse scholen en dan daagt die op met aan hangbuik.
  Maar het blijft wel een schatje 😉

Reacties zijn gesloten.