help!

Gisteren kwam ik in een Antwerps vintage-winkeltje deze lap stof tegen. Ik was op slag terug een kleuter! Pure nostalgie, zeg, De Fabeltjeskrant! Er hangt een labeltje aan “gratis bij Sunlight zeep – 1968”, ik vermoed dat het als keukenhanddoek moet bedoeld zijn. Niet geaarzeld, voor een paar euro was het van mij.
Maar nu? Nu weet ik niet wat ermee aan te vangen. Tot wat kan ik dit omtoveren? Een kussen, ja, dat zou gemakkelijk zijn, maar de afmetingen zijn nogal raar : 70 x 48 cm, in de hoogte dan nog. Liggend was daarvoor beter geweest.
Bij deze dus een oproep : enige suggesties ??

9 gedachten aan “help!”

 1. inderdaad nostalgie… mijn grote broer heeft die die figuren volledig nagemaakt als grote handpoppen, prachtig waren ze!! Jammer dat we ze niet meer hebben.
  Kan je er geen turnzakje van maken, pennenzak, …

 2. Ik dacht ook meteen aan een kleedje. Maar het zou jammer zijn om in het lapje te moeten knippen, of er plooitjes aan te zetten. En het zou volgend jaar nog meer jammer zijn, als het kleedje dan te klein is.
  Toch een kussen? Een groter model?

 3. een rol om plastieke zakjes in te bewaren? Toestikken in de lengte, vanboven en beneden een tunneltje stikken, rekkertjes in, volproppen met zakjes en ophangen?

 4. Ik zou je graag helpen maar weet het ook niet … een rol(Majane) om zakjes in te bewaren of turnzakje(Els)zou ik er van maken!

  Ben benieuwd wat het zal worden!

 5. De fabeltjes krant doet mij denken aan de verhaaltjes voor het slapengaan. Oogjes dicht en snaveltjes toe… dus is een slaapkleedje misschien passend?

 6. Een boekentasje? Daarvoor kloppen de maten niet. Een kinderschort, zal behoorlijk snel heel vuil worden. Doe dan maar een tof kussentje?

 7. wat een gewéldig stuk stof! Eventueel zou je knuffels kunnen maken van alle dieren apart, aangezien ze niet echt lijken te overlappen. Of een rokje met het bovenste paneel van 3 dieren als voorkant?

Reacties zijn gesloten.