en anders drinken we toch gewoon nescafé?

Hij keek alsof ik zonet het einde van de wereld had aangekondigd. Of een vies woord had uitgesproken. “Nescafé is voor sissy’s.” Het was waarschijnlijk al erg genoeg dat hij zijn bed moest missen, door het slijk naar een gemeenschappelijk toilet moest benen, laat staan dat er geen deftige koffie zou zijn. Neenee, een Bialetti, dat was het enige mogelijke koffie-maak-instrument dat een serieuze kampeerder op zak hoorde te hebben. Dus deden we een telefoontje naar iemand die ons zo’n ding kon uitlenen. Het was me wat, op een wankel kampeertafeltje voor vier personen koffie zetten in een éénpersoons-Bialetti. Het duurde uren. Maar zo hoort dat in de vakantie. 
Dus om het afscheid van de Bialetti te verzachten, flockte ik een T-shirt voor de Kempische Kameraad. En ik spreek nooit nog het woord “nescafé” uit in zijn bijzijn. (Alhoewel ik dat stiekem ook wel lekker vind.)

3 gedachten aan “en anders drinken we toch gewoon nescafé?”

Reacties zijn gesloten.