i spy

Het idee voor een I-spy-zakje kwam ik lang geleden hier tegen. Het is geweldig gerief om tijdens lange autoritten of wachttijden in een restaurant boven te halen. Of gewoon om efkes 5 minuten rust te creëren. (En dat willen wij moeders toch allemaal??)
Zoek eerst alle kleine speelgoedrommel bij mekaar. Je weet wel waar : tussen de kussens van de zetel, onder de kasten en in de cd-speler (ja, écht). Steek de hele handel in een stoffen zakje (of eentje van toile-cirée, zoals de mijne) waarin je ook een venstertje hebt gestikt. Ik gebruikte er zo’n plastic mapje voor. Vul het zakje verder op met isomo-bolletjes, duw het in de handen van één van uw kinders, et voilà : geniet van de stilte!

Op voorhand nam ik wel een foto van de zak-inboedel. Die kan eraan vastgemaakt worden, of net niet, zodat ik van ver kan roepen : zoek nu de blauwe knoop!
En eerlijk : soms zit ik zélf te zoeken tot ik het piepkleine Playmobil-schaartje éindelijk vind! Plezier voor groot en klein dus.

7 gedachten aan “i spy”

    1. Dat is idd het risico! Ik heb gewoon alles 3 keer rondgestikt. Voor de zekerheid. Ik ken De Zoon namelijk erg goed … 😉

  1. Wat een leuk idee! Jammer genoeg niet haalbaar voor ons (knabbelgrage hond versus kersenpitkussen zit nog vers in het geheugen).. 'I Spy' zou dan rap 'Search the isomobollekes' worden…

Reacties zijn gesloten.